Poslednú sobotu v roku už tradične ŠK Doprastav zorganizoval bleskový turnaj RICOH – Open Dobrá Nálada, ktorý bol zároveň majstrovstvom Bratislavského kraja v bleskovom šachu. Hralo sa švajčiarskym systémom, tempom 3+2, na 13 kôl. Na štartovnej listine sa zišlo veľmi pekných, okrúhlych 50 hráčov, vrátane niekoľkých zahraničných účastníkov.

Na turnaji tradične nechýbal kútik s občerstvením, ktorý účastníci pomedzi kolá hojne využívali a chodili si dať niečo pod zub a uhasiť smäd. Napriek neľútostným bojom na šachovniciach, v súlade s názvom turnaja, počas celého jeho priebehu panovala dobrá nálada a príjemná atmosféra. Organizačne a rozhodcovsky turnaj zastrešilo domáce trio Boris Rintel, Igor Poláčik a Róbert Vojtko.

Na prvých šachovniciach a vo vedení turnaja sa dlho striedala väčšia skupina hráčov. Po 9. kole sa do čela dostal Igor Lintner (KŠN Bratislava) a po 11. kole sa definitívne odtrhol od pelotónu (s 1,5 bodovým náskokom). Vedenie si už taktickými remízami v posledných dvoch kolách postrážil a vybojoval si tak víťazstvo v turnaji. Vzhľadom na relatívne nízky Igorov bleskový rating vyzerá jeho víťazstvo prekvapivo, ale jeho bleskový rating výrazne zaostáva za jeho klasickým aj celkovou výkonnosťou, takže v skutočnosti patril do okruhu favoritov. Druhé miesto si vydareným záverom – dvomi víťazstvami proti silným súperom, vybojoval junior Ondrej Vadila (ŠK Slovan Bratislava). Tretiu priečku si vybojoval zahraničný účastník z Česka, Ladislav Urbanec. Zo seniorov si najlepšie počínal celkove siedmy Richard Kolman  (ŠK Slovan Bratislava). Súboj o najlepšiu ženu zvádzali len dve vyrovnané súperky. Nakoniec pred Bieloruskou Ekaterinou Nikanovou o chlp (jedinú priečku na pomocné hodnotenie) vyhrala celkove ôsma Zuzana Kováčová (ŠK Doprastav Bratislava), ktorá sa umiestnila aj najvyššie v rámci hráčov usporiadateľského klubu. Víťaz bol odmenený pohárom, prví traja hráči a víťazi kategórií diplomami a prvých desať hráčov aj finančnými cenami.

Zvlášť boli vyhodnotené Majstrovstvá Bratislavského kraja v bleskovom šachu jednotlivcov za rok 2019. Do tohto hodnotenia sa logicky započítavali len hráči klubov Bratislavského kraja. Majstrom kraja sa stal Igor Lintner (KŠN Bratislava). Ondrej Vadila (ŠK Slovan Bratislava) okrem striebornej priečky bol aj najlepším juniorom a podobne bronzový Richard Kolman  (ŠK Slovan Bratislava) zároveň najlepším seniorom kraja. V kategórii žien zvíťazila Zuzana Kováčová (ŠK Doprastav Bratislava). 

zľava: 3. Richard Kolman (naj. senior), Zuzana Kováčová (majsterka BŠZ), 1. Igor Lintner, 2. Ondrej Vadila (naj. junior), Boris Rintel, Igor Poláčik

Ďakujeme všetkým účastníkom za účasť a bezproblémový priebeh turnaja, tešíme sa na Vás aj v roku 2020. 

Kompletné poradie a výsledky

Fotogaléria z turnaja

Igor Poláčik