Víťazné družstva SŠ Sv. Vincenta de PaulCentrum voľného času Bratislava Staré mesto 20.marca 2012 už po ôsmy raz usporiadalo šachový turnaj dvojíc žiakov stredných škôl „O Putovný pohár riaditeľky CVČ 2012“. Súťaž sa konala v priestoroch CVČ na Štefánikovej ulici, neďaleko historickej nedávno znovu otvorenej bratislavskej kaviarne Štefánka, kde sa odohrávali šachové zápolenia už pre viac ako 100 rokmi, dokonca bola istý čas klubovou miestnosťou predchodcu dnešného ŠK Slovan Bratislava. Riaditeľom turnaja bol pán Mgr. Emil Daniš, ktorému s výpočtovou a zobrazovacou technikou pomáhal Juraj Harašta, vnuk znamenitého bratislavského šachistu Vladimíra Haraštu, ktorý s obľubou v Štefánke hrával blicky.
V turnaji sa predstavilo 11 družstiev zo siedmych bratislavských stredných škôl. Kolízia turnaja s prebiehajúcimi Majstrovstvami Slovenska mládeže v Starej Ľubovni umožnila presadiť sa aj menej skúseným a sviatočným hráčom, no víťazmi sa stali podľa očakávania družstvá s registrovanými členmi šachových oddielov. Víťazné družstvo Spojenej školy svätého Vincenta de Paul hralo v zložení Marek Karas (5/5), Martin Valent (3/5).

 

Až do posledného kola bolo suverénne, v ňom však Martin Valent nestačil na Michaela Tótha z Gymnázia Jura Hronca. Drobné pošmyknutie zdramatizovalo záver súťaže, ale mladí, hoci už skúsení ligoví hráči, Miroslav Macko a Peter Kravár z B-družstva ŠPMNDaG Skalická už stratu na vedúce družstvo zlikvidovať nedokázali. Tretí skončili Andrej Hranický a Tomáš Raček zo SPŠE Zochova A. Celkové výsledky možno nájsť na http://chess-results.com/tnr68826.aspx?lan=4. Fotogaléria sa nachádza na https://picasaweb.google.com/113826602496902570446/Stefanikova?authkey=Gv1sRgCMz4j5D--L_iag#.
Turnaj finančne podporil Bratislavský šachový zväz, víťazom osobne gratuloval prezident BŠZ Peter Falťan. Ďakujeme pani riaditeľke CVČ pani Mgr. Ľubici Škultétyovej, ako aj rozhodcovskej dvojici, Mgr. Emilovi Danišovi a Jurajovi Haraštovi za kvalitnú organizáciu turnaja a udržiavanie peknej tradície.

Stanislav Vlček